Χυλοπιτάκι με μελάνι σουπιάς- Χιώτικο κελλάρι

» Ζυμαρικά Χίου

10.06.2017
Βάρος 0.6 kg
Βάρος 500g
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε 3-4 σκελίδες σκόρδο με 100g ελαιόλαδο, να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε 3 μέτρια καρότα, 2 κολοκυθάκια μέτρια, 1 πράσο, κομμένα ζουλιέν ή ροδέλες και μετά από ένα γρήγορο σοτάρισμα, ρίχνουμε το χυμό από 1 1/2 λεμόνι, αλάτι,πιπέρι και σβήνουμε με μισό ποτήρι κρασί. Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και τέλος σερβίρουμε με λεπτές φέτες αυγοτάραχο και στολίζουμε με ψιλοκομμένο άνιθο.
4.2